Partnerships: kijk over de kerkelijke grenzen

connect-316638_640Veel burgerlijke gemeenten/steden hebben contacten met andere steden in de wereld. Bij nog geen enkele kerk heb ik opgevangen dat ze dit contact gebruiken om te kijken of men contact kan maken met de kerken in deze stad. Mocht je dit lezen en jou kerk heeft een dergelijk contact, dan hoor ik dat graag.

Dergelijke partnerships kunnen de kennis van het mondiale christendom enorm laten toenemen. Over en weer kan informatie worden uitgewisseld, er kan voor elkaar worden gebeden en men kan zelfs bij elkaar op bezoek gaan. Dit kan het kerkelijk leven in de positieve zin beïnvloeden.

Mocht jouw stad of gemeenten niet een dergelijk contact hebben op maatschappelijk niveau, dan zijn er genoeg mogelijkheden om buiten de Nederlandse grenzen een kerk te vinden om een dergelijk contact op te bouwen. Ik noem er een paar.

  1. Ga eens tijdens de vakantie naar een kerk en probeer contact te leggen met de predikant. Kijk eens of er interesse is voor een “over de grens” contact.
  2. Zendingsorganisatie zoals CAMA (waarvoor ik werk) hebben een uitgebreid netwerk waar je gebruik van kan maken. Bel ze op en leg je vraag voor.
  3. Het kerkverband waar je bij hoort, heeft vaak internationale contacten. Kijk eens of je van hun netwerk gebruik kan maken.

De kerk is groter dan alleen Nederland. Dat is een open deur. Het zou aardig zijn als we dat niet alleen weten, maar er ook iets mee doen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.