Gemeentestichting in GKV

The Delftsevaart with the St Lawrence' Church ...Gemeentestichting staat al een paar jaar in de belangstelling bij kerkelijk Nederland.Er zijn een paar boeken over het onderwerp geschreven. Organisaties zijn in het leven geroepen om initiatieven op te starten en te sturen. Kerken zijn ermee bezig. Als we naar de doelgroepen kijken dat richt men de activiteiten met name op de steden. Steden als Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag zijn populair.

Toch zien we ook initiatieven op het platteland, zij het dat het aantal projecten minder hoog is. Lees bijvoorbeeld het rapport van de Gereformeerde Kerken Vrijgemaakt, hier op te vragen. Dit document beschrijft de initiatieven en de onderbouwing ervan. Opmerkelijk zijn de thema´s die worden besproken: huiskerken,  monastieke initiatieven, Fresh Expressions, Simple church/Simpel kerk, etc. In de lijst met komen verschillende huiskerken en kerken op het platteland voor. Een document dat een goed beeld geeft van hoe de Gereformeerde Kerken Vrijgemaakt hiermee aan de slag zijn gegaan de afgelopen jaren.De theorie wordt hier praktijk. Een aanrader om eens te lezen, het stemt hoopvol.

Ik heb zitten zoeken op vergelijkbare documenten waarin een evaluatie van projecten is opgenomen. Tot nog toe nog zonder resultaat. Weet jij er nog meer online te vinden?

 

Enhanced by Zemanta
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.