E-books gratis

English: A Picture of a eBook Español: Foto de...Er zijn steeds meer mensen die e-books lezen. Het internet biedt een geweldige bron aan gratis e-books die je zo op je tablet of e-reader kunt downloaden. Doordat ik voor mijn voorbereidingen voor theologisch onderwijs vaak zoek naar goede, maar tegelijkertijd ook goedkope teksten, heb ik nogal wat sites verzameld die ook voor een e-book lezer interessant kunnen zijn. Hieronder een opsomming:

Boekensites:

Scribd: deze site is niet helemaal gratis, maar het is mogelijk boeken te selecteren en in één keer te downloaden voor ongeveer € 7,– per dag. Ik heb hier een groot aantal theologische werken gevonden bijvoorbeeld van N. T. Wright.

Digital Archive: Vooral voor wat oudere boeken een bijna grenzeloze keus. Ik heb er boeken van onder andere Karl Barth gevonden. Er is ook muziek en software te vinden overigens. Misschien was je al een hele tijd opzoek naar Windows 3.1, hier kun je het vinden.

Forgotten books: Om je geheugen op te frissen met een boek. De boeken, zoals de titel al aanduidt, zijn wat ouder.

Project Gutenberg: Een site die zich tot doel stelt boeken vrij ter beschikken te stellen. Het zijn vooral oudere boeken. Dat maakt het overigens niet minder interessant.

Hundred Zeros: Een algemene website die boeken gegroepeerd die op Amazon gratis worden aangeboden. Het is mogelijk op genre te selecteren.

Freebooksy: Een site die te vergelijken is met Hundred Zeros. De site verwijst naar gratis boeken op Amazon. Het is mogelijk je te abonneren op een nieuwsbrief. Je mist dan nooit wat.

Free classics: de titel zegt alles.

Pdf Book: Ingescande boeken die op genre zijn te doorzoeken. Op het vlak van religie en theologie staat er soms wel eens wat interessants tussen.

CCEL: een geweldige site als je op zoek bent naar de Kerkvaders, christelijke classics of wat oudere commentaren. Een goudmijn aan materialen.

Gemeenteopbouw:

Exponential: Exponential is in de VS bekend van de jaarlijkse conferentie. Op de website staat een groot aantal wat korte e-books van bekende auteurs. Bijzonder interessant om deze te lezen.

Verge Network: Net als Exponential, in de VS bekend van een jaarlijkse conferentie. De site heeft een aantal e-books van onder andere christelijke classics bijvoorbeeld van A.W. Tozer. Als CAMA man doet mij dat natuurlijk goed.

Apps:

Als Android gebruiker zijn er een groot aantal apps te vinden die je helpen gratis ebooks te vinden. Voorbeelden zijn:Wattpad, Scribd, Free Books. Wanneer je zoekt op “free e-books” krijg je een groot aantal op het scherm. Zal waarschijnlijk ook gelden voor Apple gebruikers!

Twitter:

Verschillende schrijvers twitteren nogal eens over hun eigen boeken die voor een korte tijd gratis te downloaden zijn op Amazon. Deze week was het boek van Hugh Halter “Flesh” gratis te downloaden als e-book. Volg dus snel je favoriete schrijver(s) en houd het dan in de gaten.

Tot slot…

Mocht dit allemaal nog niet genoeg zijn, dan zijn er genoeg sites te vinden die ook dergelijke lijstje bieden, bijvoorbeeld Fuller Theological Seminary.

Om het overzicht te houden over al dit boeken heb je geen kast nodig maar software als “Calibre“. Een ideaal en gratis pakket om de lijst met boeken te doorzoeken, de laptop met een e-reader of tablet te verbinden of contact te maken met boeken sites.

En, lees je dat dan ook allemaal? Ik probeer dat zeker. Ik houd het bij op de sociale boekensite “Goodreads“.

Zijn er nog meer interessante sites, dan hoor ik dat graag!

Enhanced by Zemanta
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s