7 maart 2014: Symposium over de kerk in Europa

Nederland is een zendingsland geworden. Zeggen we. Maar wat betekent dat? Heel veel missionaire inspanning lijkt erop gericht de kerken weer vol te krijgen. We dromen van een grote opwekking of van herstel van een christelijke samenleving. We lopen ons het vuur uit de sloffen.

Maar is harder werken wel het beste wat je kunt doen? Wat houdt het in om (weer) aan zending te doen in dit land, onbevangen, fris en vol hoop? Op het symposium ‘Lessen uit Europa’ kijken we wat er gebeurt aan vernieuwend missionair werk in Europa. Om lessen uit te trekken en nieuwe visies te ontwikkelen. Hoe kan het christelijk geloof een vitale en wervende kracht blijven in onze cultuur?

Sprekers

Dr. Martin Robinson
Martin Robinson is directeur van Together in Mission, een organisatie die denominaties, netwerken en parakerkelijke organisaties verbindt. Hij reist al tientallen jaren Europa rond, op zoek naar nieuwe missionaire initiatieven. Robinson is hoofddocent aan het Springdale College, met als specialisatie Missional Leadership. Ook is hij schrijver van diverse boeken op het gebied van zending in Europa.

Dr. Alan Roxburgh
Alan Roxburgh is predikant, leraar, schrijver en consultant met veel ervaring in kerkleiderschap en theologisch onderwijs. Hij was directeur van een trainingscentrum voor missie en evangelisatie en is nu actief in The Gospel and Our Culture Network, dat het gedachtegoed van Lesslie Newbigin vruchtbaar maakt voor zending in het moderne westen.

Dr. Miranda Klaver, antropoloog en theoloog, geeft een (Nederlandse) reflectie op de diverse lezingen.

Dagvoorzitter is prof. Dr. Stefan Paas

Praktische informatie

Datum: 7 maart 2014
Locatie: Theologische Universiteit Kampen
Tijd: 10.00 – 15.30 uur
Kosten: € 25,- incl. lunch en koffie/thee
Aanmelden: ea.nl/lessen

Tijdens het symposium vindt de officiële presentatie van de Nederlandse bewerking van het boek Center Church (Tim Keller) plaats. Dit boek, voorzien van commentaar door acht Nederlandse theologen, is een waardevolle bijdrage in het nadenken over het revitaliseren van bestaande kerken en het starten van nieuwe gemeenten. Martin de Jong (EA-EZA) leverde een belangrijk bijdrage aan de totstandkoming van het boek.

Organisatie: Theologische Universiteit Kampen, EA-EZA, VU-Center of Evangelical & Reformation Theology CERT, European Christian Mission ECM

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.