Centrum rechts wint verkiezingen in Spanje

Toch maar even de uitslag van de verkiezingen op m´n blog zetten. Tijdens een rondje langs de Nederlandse landelijke kranten bleek dat een machtswisseling in Spanje geen wereldnieuws is. Alleen Trouw meldt de winst van de Partido Popular van Rajoy. De bestuurscrisis bij een prominente Nederlandse voetbalclub is voor vele journalisten belangrijker!

Het is een verpletterende overwinning geworden voor de PP en een uitermate triest dieptepunt voor de socialisten van voormalig president Zapatero. Waarschijnlijk was het voor hen ook niet meer te winnen, het was gisteren bijltjesdag in Spanje. De crisis zorgt ervoor dat programma´s er in de eerste plaats niet meer toe doen voor de kiezer. De belabberde economische situatie zorgt ervoor dat mensen een andere kleur stemmen. Rajoy belooft dat hij er alles aan zal doen om uit het dal te komen. Waarschijnlijk betekent dat een groot aantal bezuinigingen op de overheidsuitgaven zullen worden doorgevoerd. Of de keizer in den lande daar straks blij van wordt is nog maar de vraag. Ten tweede bindt Rajoy de strijd aan tegen de werkeloosheid. “Crear empleo” (werk creëren), is het devies. Voor een Nederlander als ik, die toch met een gepaste distantie dit beschouwt, zou ik zeggen: “¡vamos a ver!” (we zullen het zien). Hopelijk zal deze wisseling iets teweeg brengen. Een groot aantal kleine bedrijfjes gaat in onze buurt op de fles. Dat brengt veel onrust en onzekerheid. Mijn wens is dat dat gaat veranderen.

Bijna heel politiek Europa belde met Rajoy om hem te feliciteren. In Spanje heb ik niet de naam gehoord van de Nederlandse hoogste volksvertegenwoordiger. Zou Nederland in Spanje ook niet zo belangrijk zijn, of kon Rutte het telefoonnummer niet vinden? Ik denk het eerste!

Wie de resultaten wil bekijken, dat kan hier

Advertenties

3 reacties op ‘Centrum rechts wint verkiezingen in Spanje

 1. Hoi Haije,

  hebben jullie geen liberalen in Spanje ?
  en waarom gooide je eigenlijk die paraplu? staan jullie een keer voor is het weer niet goed . Ha

  groeten Jaco

  ps wat wil mariska hebben voor sinterklaas ?

 2. Jaco,

  Ik heb ´em maar bij me gehouden. Van mij plek af kon je de lijnrechter ook niet raken, en we stonden voor, dus waarom zou je de man iets kwaads doen? Trouwens op een voetbalveld ben ik geheel pacifistisch. Maar het was wel jammer dat we naar huis moesten na 20 minuten 2de helft.

  De PP zou goed met de VVD kunnen samenwerken. Toch zit er geen PP-er in de liberale groep in de EU (http://www.alde.eu/).

  Mariska vindt Margrieten, Libelles en Esta´s leuk. Op dit moment weet ik het even niet meer. Als ik nog wat weet stuur zsm een mail.

  Haije

 3. Dank je wel Haije,

  En die liberale wind komt er ooit wel, maar misschien word die ook overgeslagen en komt er een popi jopie partij aan de macht zoals met pvv. terug naar Franco

  groet Jaco

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.