Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Cristiano_RonaldoIn Spanje verliezen mensen bij bosjes hun baan. Sommigen weten niet hoe ze de volgende termijn van hun hypotheek moeten betalen. De “crisis” treft mensen in Andalucia hard. De peiling is dat binnenkort 20% zonder baan zit. Niet opbeurend nieuws voor veel gezinnen (een buschauffeur verdient €1000,–  per maand, een vertegenwoordiger bijvoorbeeld €850.–).

Ik houd van voetbal. Ik heb dat meer dan 15 jaar gepraktiseerd. Schrijnend is de wereld van het voetbal heden ten dage in veel Europese landen, helaas moet ik dat constateren. Het brood en spelen van nu smijt met geld.

In deze tijd kopen voetbalclubs mensen als was het handelswaar. Tegenwoordig gaat dat over 10tallen miljoen euro’s. Daarbij komt nog dat deze “spelers” 10tallen miljoenen verdienen aan reclame-contracten bij bedrijven als Poema, Hachidas, Kaka Cola, Naik etc. Mensenhandel is big-business geworden.

Hebben deze mensen-handel-bedrijven dan geen maatschappelijk verantwoordelijkheid naar al deze mensen die werkeloos zijn? Hoeveel mensen kunnen aan werk geholpen worden als deze bedragen worden geïnvesteerd?

Voetbal is belangrijk in Spanje. Mensen demonstreren tegen het beleid van voetbalclubs (Betis Sevilla).  De kampioen van Europa is van wereldklasse en de spelers godenzonen. De verkiezing van de voorzitter van een voetbalclub is landelijk nieuws (Real Madrid, jammer voor Huntelaar nu Kaka is aangetrokken, komt ie nu nog wel aan spelen toe?) Hoeveel miljoen moet er verdiend worden voor 90 minuten werken per week? Wanneer staat er iemand in Europa op die deze geldverkwisting aan de kaak stelt?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.