The Shack

The Shack was de VS een geweldig succes. Het boek haalde zelfs de Top10 van  de New York Times. Zonder de inhoud van het boek te verklappen, toch een paar opmerkingen.

Het sterke van het boek is dat het je laat nadenken over het wezen van God. Ik bleef me afvragen: Is God echt zo? Het boek beschrijft onder andere op narratieve wijze de triniteit. Waarschijnlijk heeft de schrijver goed geluisterd naar bijvoorbeeld Stanley Grenz. Grenz benadrukt, net als Augustinus, dat de relatie tussen de goddelijke personen de basis is voor de triniteit.

De schrijver heeft waarschijnlijk ook iets gelezen van Paul Fiddes die spreekt over de goddelijke dans tussen de goddelijke personen  (Brain Mclaren spreekt daar ook over in één van zijn boeken). De mens wordt uitgenodigd om deel te nemen aan de dans tussen de God de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. Daarmee wordt de triniteit de basis voor de relatie met God.

Het lijden van de mens komt uitgebreid aan bod. De hoofdpersoon verliest zijn dochter door een misdrijf. Het is aan de lezer om te beoordelen of het antwoord in het boek voldoende is.

Het boek is een aanrader, vooral omdat het theologie dichtbij de lezer brengt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s