Post-Katholieke samenleving

Ik ben op zoek naar artikelen of boeken die ingaan op gemeentestichting in een post-katholieke samenleving. Bijna “iedereen” in Spanje noemt zich katholiek, maar in de praktijk staat het vaak los van het gewone leven. Graag hoor ik of je artikelen weet die hierop ingaan. Ook zou ik graag in contact komen met mensen die bezig zijn met gemeentestichting in Zuid-Europese landen.

Advertenties

5 reacties op ‘Post-Katholieke samenleving

 1. Hoi Haije, ik hen nu enkele malen mailcontact gehad met Troy Cady, iemand van Oasis Madrid, ik geloof een soort churchplanting initiatief gelieerd aan Crossroads en Mountainview Church (mij beide niet zo bekend). Misschien kan je daar ook informatie weg plukken. Uit andermans ervaring zal ik maar zeggen… Succes. (http://www.oasismadrid.org/)
  Greetz,
  Rob

 2. Hey Haije, Toevallig noemde Erwich afgelopen college (ERT II) een lopend onderzoek van een masterstudent aan de ETF (geloof ik) naar kerkstichting in Maastricht. Dat ging over de problematiek van ex-katholieken die een evangelische gemeente bezochten. Ik denk dat je zijn email adres wel hebt of kunt vinden, of niet?

  Groeten,
  Jelmer de Jong

 3. Hoi Haije,

  YfC is bezig in Barcelona en er is daar een internationale gemeente die ooit gesticht is door Christian Associates (voor zover ik weet), beetje Crossroads achtig.

  Antillianen zijn ook vaak (post-)katholiek, dus ik vind dit ook een interessant item…

 4. @Rob,

  Dank je Rob voor je suggestie. Ik ga zeker kijken naar de website.

  @Jelmer,

  Ik heb zijn email-adres niet. Heb wel zitten zoeken op internet, maar nog niet gevonden.

  @Daniel,
  Dank voor je tip. Ik ga op zoek naar de website.

  In eerste instantie lijkt het erop dat zowel Rob als Daniël voorbeelden aandragen van Internationale Kerken (bijvoor zoals Crossroeds in Amstelveen). Daar wordt Engels gesproken en je vindt het veel mensen van buiten het eigen land. Ik ben ook op zoek naar meer contextuele gemeentestichtingen, waar Spaans wordt gesproken en waar voornamelijk Spanjaarden naar toe gaan.

  Ken je info die daarover handelt?

 5. Hey Haije,

  Sorry voor de late reactie. Zijn email adres rerwich@che.nl. Misschien heeft hij wat informatie voor je.

  Ik hoop dat het verder goed met jou en de anderen gaat aldaar. Maarten zit daar ook toch? Zo ja, doe hem en Nelleke dan de hartelijke groeten!

  Jelmer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s