Wat is vandaag belangrijk is Spanje?

 1. Spanje heeft alarmfase “naranja” bereikt. Het is zo goed als in heel Spanje heet. De persianas (luxaflex) de hele dag dicht en ’s avonds alles open.
 2. Rafaël van der Vaart speelt voor Real Madrid. Volgens Van der Vaart komt een droom uit. Real Madrid bestaat nu voor een groot deel uit Nederlanders. Overigens is Wesley Snijder drie maanden uitgeschakeld. Hij raakte geblesseerd dit weekend tijdens een toernooi. Dat alles komt hier breed in het Spaanse Journaal.
 3. De Olympische Spelen komen er aan: “faltan 3 diás”. Pau Gasol komt overal in beeld.
 4. In San Sabastian eert men slachtoffers van de ETA.
 5. Het gaat slecht met de economie. Steeds meer mensen komen op straat te staan. De huizenmarkt staat op springen. Veel nieuw gebouwde lokaties staan leeg.
 6. Woody Allen, Scarlett Johanon, Penélope Cruz en Javier Bardem presenteren de film: “Vicky Christiana Barcelona”.
 7. Spanje is op jacht naar corruptie. Verschillende mensen zijn het laatste half jaar opgepakt. Daarbij was een commissaris van politie.
 8. Afrikanen zoeken hun heil in Spanje.
 9. Vrouwen worden mishandeld.
Advertenties

2 reacties op ‘Wat is vandaag belangrijk is Spanje?

 1. Ha die Haye! Ola! Je bent weer in de lucht. Hoe gaat het met jullie? Even persoonlijk dus. Ik begrijp dat de taal toch een behoorlijke toren is om te beklimmen. Nou ja, je moet maar denken: je komt steeds hoger.

  Met ons gaat het goed. Wij (Sigrid en ik) gaan eind van het jaar verhuizen naar een nieuwbouwwoning in Z’meer. Zijn dus druk bezig met alle voorbereidingen. ’t Is even rustig in de gemeente (hahaha) dus dat lukt wel. Net weer nieuwe data geprikt voor intervisie. Ik neem aan dat je niet komt?

  Hoe is het met Marisca? En met je zoon???? Graag horen we van je!

  Peter en Sigrid

 2. Hallo Peter,

  Als je nu eens in de Irish Pub in La Zubia de intervisie houdt, ben ik er zeker bij. Met ons gaat het prima. Druk dus met de taal. Maar ook met het thuisvoelen. Met Nathan gaat het prima. Hij kan goed tegen de warmte en groeit en groeit. We genieten ervan. Deze week ging er een kaartje naar jullie op weg voordat ik je reactie las. Ik houd jullie op de hoogte.

  Haije

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.