Amateur Theoloog

Ik wil je dit citaat niet onthouden. Het is van Henk Tennekes, ooit directeur van het KNMI en, het schijnt, bekend van het boek “Broeikasramp & Weerbericht“:

Het was onvermijdelijk. Ik ben een dwarse amateur-theoloog geworden. Ja, we moeten grenzen accepteren, zowel in de wetenschap als in het geloof. Ik vind de mens een mislukkeling. Gezien ons gedrag zijn we de benaming “Kroon der Schepping” niet waard. Hoe gaan we om met de Schepping, met de kloof tussen arm en rijk? Waarom gaan onze baggeraars wel naar Dubai om daar idiote eilanden voor de superrijken neer te plempen, en niet naar Bangladesh om daar de arme mensen daar te helpen? Waarom hebben vooral christenen het zo laten afweten in het milieudebat?

Advertenties

Een reactie op “Amateur Theoloog

  1. Mee eens christenen zouden op de bres moeten staan voor het milieu, tegen oneerlijke verdeling van rijkdom in de wereld en voor biologisch en fairtrade producten.

    Toch zijn er goede geluiden ZOA vluchtelingenzorg organiseerde 3 weken geleden het walk4water project. Bono laat geen kans voorbij gaan om het aan de kaak te stellen. Ik mocht een paar keer deelnemen aan actie van http://www.timetoturn.nl en de vanuit engeland overgewaaid naar vast land profetische activisten van http://www.speak.org.uk/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s